1991 - Megalakulás

A társaságot három magyar magánszemély alapította 1991-ben. A társaság tulajdonosai az ügyvezető szakirányú végzettsége, a már meglévő üzleti kapcsolatok és a piackutatások tapasztalatai alapján döntöttek a társaság létrehozása és a műanyag termékek gyártása mellett.

img016
A kezdetek

1994 - Saját gyártóbázis létrehozása

A gyártóbázis helyszíne egy bérelt épület volt, mely korábban egy laktanya lovardájaként és raktárként üzemelt. A műszaki hátteret 3 db használt fröccsöntőgép jelentette, melyekkel egyszerűbb, főként háztartási termékeket gyártottunk. A megrendelések volumenének növekedésével a meglévő gépeket folyamatosan felújítottuk, valamint ugyancsak használt, de jó állapotú gépeket vásároltunk.

1996 - Első új gép beszerzése

Ebben az évben cégünk megvásárolta első új, csúcstechnológiát képviselő fröccsöntőgépét, mellyel a megrendelők minőségi elvárásainak is eleget tudtunk tenni. Az új gép segítségével lehetőségünk nyílt a magas minőségi igényeket támasztó vevőkkel való kapcsolat kiépítésére.

IMG 3933
Napjainkban

1998 - Saját telephely kialakítása, üzemcsarnok építése

Az akkori bérelt épület lehetőségeit cégünk kinőtte, így társaságunk saját beruházásként ingatlant vásárolt, melyre két épületből álló épületegyüttest, üzemcsarnokot és raktárt építtetett. Az üzemcsarnok részét képezik az irodák és a dolgozók részére kiépített szociális helyiségek is. Ugyanitt kapott helyet a szerszámműhely.

A raktárépületben polcrendszeres tárolási rendet alakítottunk ki, így a helykihasználás maximális lett.

2000 - További gépvásárlások

A 2000. évben három használt, de kifogástalan állapotú gép mellett beszerzésre került egy új, robottal felszerelt fröccsöntőgép is. Ezzel a géppel már a legnagyobb precizitást igénylő termékeket is elő tudunk állítani, melyek mind exportálásra kerültek.

2001 - Újabb gép beszerzése és új raktár építése

2001-ben gépparkunkat új, szintén robottal felszerelt géppel bővítettük, melyre a megrendelések növekedése miatt volt szükség. A nagyobb termelési volumen érdekében három hónap alatt egy új raktárépületet is építettünk, így az alapanyagok és a késztermékek tárolása elkülönítve lett megoldva.

2002 - Az első PET preforma gyártó gépsor beszerzése

2002-ben társaságunk egy új technológiát vezetett be, mellyel egy speciális célterület, az élelmiszeripari PET előforma gyártását kezdte meg.

2003 - A PET preform üzletág továbbfejlesztése

2003-ban újabb gyártósorral bővítettük PET preform gyártókapacitásunkat a piaci lehetőségek növekedése miatt, így folyamatosan növeltük eladásainkat az egyre bővülő hazai piacon.

A folyamatos piaci bővülés és a vevői igények jobb kielégítése miatt 2003. év végén újabb csarnok építését kezdtük meg.

2004 - Új fejlesztések

A gyártókapacitásunk kettébontása.

A PET előforma gyártás átköltöztetése egy 450 m2-es új gyártócsarnokba, valamint a műszaki termékek gyártása területén kapacitásbővítés, melynek során 5 db új gép beszerzésére került sor.

2005 - A PET előforma gyártókapacitásának további bővítése

Ebben az évben újabb nagy teljesítményű ENGEL MAC PET típusú fröccsöntőgépet vásároltunk. Így az előforma gyártókapacitásunk rövid idő alatt megháromszorozódott, valamint újabb méretek gyártásával szélesedett a termékpalettánk.

Minőségbiztosítási és környezetirányítási rendszer kiépítése.

2006 - Műszaki kapacitás bővítése

Műszaki termékgyártó kapacitás további bővítése: Fröccsöntőgép és kiszolgáló perifériák beszerzése.

2007 - Műszaki kapacitás bővítése

Műszaki termékek gyártókapacitását újabb 5 fröccsöntőgép beszerzésével növeltük meg.

keszaru raktar 2
Készáru raktár

2008 - Új csarnok építése

2 új raktárcsarnok építése a késztermék kitároláshoz, a rugalmasabb és gyorsabb vevői kiszolgálás érdekében.

2009 - Technológia és folyamat fejlesztés

Új ENGEL MAC PET előforma gyártó sor beszerzése és beüzemelése, ezáltal az előforma gyártó kapacitásunk további növelése a növekvő vevői rendelésállomány kielégítése végett.

Belső folyamataink racionalizálása érdekében egy teljesen új termelésirányítási rendszer fokozatos bevezetése, LEAN technikák alkalmazásával hatékonyságunk növelése.

2010 - Rendszerfejlesztés, optimalizálás, szerszámüzem

A 2009-ben elinditott Navision termelésirányítási rendszer teljes adoptálása, a cég teljes tevékenységének átvilágítása, optimalizálása, valamint egy különálló szerszámüzem építési munkálatainak megkezdése.

2011 - Kapacitás bővítés, PET - PCO1881 (Super Shorty) szabvány bevezetése a termelésbe 

Szerszámüzem átadása és a szerszám karbantartáshoz/gyártáshoz szükséges eszközök beüzemelése.

PCO1881 (Super Shorty) nyakkiképzésű és 9 gr-os - 0,4-0,5 ml űrtartalmú - előforma gyártás beindítása.

250 millió Ft értékű beruházás csomag megvalósítása, mely termelő berendezés beszerzést, logisztikai kapacitás bővítést és informatikai fejlesztést foglalt magában.

2012 - ISO/TS 16949 bevezetése és új telephely kialakítása

A korábban kitűzött cél - TIER2 beszállítói státusz megszerzése - érdekében megkezdődött az 1 éves felkészülési szakasz az ISO/TS 16949 minősítés megszerzéséhez.

A műszaki és PET divízió szétválasztásának előkészítése, új telephely vásárlása és a tervezés megkezdése.

2013 - A divizók szétválasztása

Termelő divíziók fizikai szétválasztása. A projekt keretében megvalósul egy új üzemcsarnok és egy 1600 m2-es készáru raktár építése. Az épületegyüttes a szomszédságban található irodaházzal kiegészülve ad helyet a csomagolástechnikai gyártásnak, míg a korábbi telephelyen felszabaduló terület lehetőséget biztosít a műszaki- és autóipari gyártás bővítésére és fejlődésére.

2014 - Gyártókapacitás bővítés

Új, két komponensű gyártóeszköz vásárlása a műszaki divízió, valamint előforma szerszámok beszerzése a csomagolástechnikai termelés részére.