Aktualitások

Rugalmas foglalkoztatás bevezetése a Deltaplast Kft.-nél

Pályázati azonosító: GINOP-5.3.2-16-2016-00027

 

Társaságunk a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében, a Nemzetigazdasági Minisztérium által közzétett "Rugalmas foglalkoztatás elterjesztése a konvergencia régióban - Rugalmas, családbarát foglalkoztatási módszerek bevezetése a munkáltatóknál" programra pályázat nyújtott be és támogatást nyert el.

 

Projekt bemutatása

A Deltaplast Kft. műanyag termékek, gyártásával foglalkozik, 1991 óta. A családi vállalkozásként alapított cég bérelt csarnokban kezdte, használt és felújított fröccsöntő gépekkel, mára optimalizált termelési folyamatot teremtett meg, termelési kapacitásait jelentősen növelve. Az új kihívásokra és elvárásokra a cég innovatív szemléletével és funkcionális területeken (értékesítés, technológia, fejlesztés, stb.), ad válaszokat és a folyamataikat is biztosítja (ISO és HACCP minőségirányítási rendszerekkel rendelkezik), így sikeresen helytállva a piaci versenyben. 

A rugalmas foglalkoztatás bevezetése alkalmat ad a vállalat vezetésének a belső működés áttekintésére, a belső együttműködés és a teljesítmény értékelés fejlesztésére, az erőforrásokkal való gazdálkodás fejlesztésére. Ehhez kapcsolódóan lehetőség nyílik a piaci stratégia pontosítására, belső nyomon követési és ellenőrzési (kontrolling) rendszer fejlesztésére.
A Deltaplastnál – tekintettel a termelési és az azt támogató irodai munkákra – számos alkalmazási forma él. Hat, különböző típusú foglalkoztatási formával lehet találkozni, ezek közül rugalmas foglalkoztatás inkább a termelésben valósul meg, kevésbé az irodai munkát végzőknél. 
A bevezetni tervezett formák a 17 munkakör esetében, 20 főt érintenek, kötetlen és törzsidő-peremidős formában. Az átalakításra kerülő munkakörök igazodnak a vállalati működési gyakorlathoz, a vezetők és az irodai dolgozók munkaköre került átalakításra.
A rugalmas munkakörök ellátásához szükséges hogy a telephelytől távol is végezhessék a munkájukat a foglalkoztatottak. Ehhez laptopok, és ezekhez tartozó Office programcsomag beszerzése szükségesek. Szükséges egy multifunkcionális nyomtató (szkenner, fénymásoló, nyomtató funkció) beszerzése, hogy a telephelyen kívül is a szkennelt munkaanyagokkal dolgozhassanak a munkavállalók.
A projekt keretében megvalósított munkaszervezési kultúra javítása segíti a munkavállalók, különösen a munkavállalást állapotával/helyzetével nehezen összeegyeztetni tudó munkavállalóknál az egyedi igényeik jobb kielégítését. A munkafolyamatok szervezettségének növelése segíti a munkavállalók számára tartósan biztosítani az egyedi élethelyzetük figyelembe vételét.

A projekt eredménye

A projekt eredménye a 17 db átalakított munkakör, 2 új foglalkoztatási forma, 3 dolgozói szinten, felső vezetés, középvezetés és irodai munkaterületen. Eredmények még, a dolgozói elégedettség növelése, a motiváció és lojalitás erősítése, új munkakultúrák meghonosodása, a vezetői gondolkodásmód és attitűd fejlődése, a munka-magánélet egyensúly erősödése.

 

Főbb adatok

Támogatás éve:    2017
Projekt összes költsége:   14.188.685,- Ft (nettó)
Támogatás összege:   14.188.685,- Ft (nettó)
Támogatás intenzitás:   100%
Támogatás megnevezése:   Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program
(egyszeri, vissza nem térítendő)
Forrás megnevezése:   Európai Szociális Alap és a Magyar
Köztársaság költségvetésének társfinanszírozása
Kivitelezés ideje:   2017.03.01.- 2018.01.16.

 

Kedvezményezett neve és elérhetősége:    Támogató szervezet neve és elérhetősége: 
     
DELTAPLAST Kft.   Nemzetgazdasági Minisztérium
     
Székhely: 1026 Budapest, Pasaréti u. 52/b.   1139 Budapest, Váci út 83.
Megvalósítás helyszíne: Kecskemét    
Telefon: +36 (76) 500-960,   Telefon: +36 (40) 200-617; +36 (1) 896-0000
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.   E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
http://www.deltaplast.hu   http://www.palyazat.gov.hu